Makaron z krewetkami i szpinakiem

4.48 (170 ocen)

Pikantny krewetkowy sos i makaron. Proste, ale przepyszne połączenie.

Składniki:

  • 250g krewetek mrożonych
    400g makaronu tagliatelle
    250g świeżego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    1 mała papryczka chilli
    1 pęczek natki pietruszki
    2 łyżki masła
    1/2 szkl. białego wytrawnego wina
    oliwa
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z krewetkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. Zostawić ok 1/4 szklanki wody po jego gotowaniu.
  • 2. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną papryczkę i czosnek, podsmażyć. Dodać rozmrożone krewetki, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć na rumiano. Krewetki podlać winem, gotować ok 5 minut.
  • 3. Do sosu wrzucić posiekaną natkę pietruszki, umyte liście szpinaku i makaron. Dodać masło i wodę z gotowania makaronu, chwilę gotować. Przyprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron Owoce Szpinak

Notka redakcyjna

Sprawdź też nasz przepis na cannelloni!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować