Makaron z klopsikami w warzywach.

5 (195 ocen)

Inna odmiana spaghetti. Smakuje nawet małemu niejadkowi :) A także idealne na potrawę od serca dla ukochanej osoby.

Składniki:

  • 100-200 g makaronu spaghetti
    150-200 g pieczarek
    150-200 g mięsa mielonego
    1 mała czerwona papryka
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    1 mała puszka koncentratu pomidorowego
    uniwersalna przyprawa warzywna
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    bułka tarta
    1 jajko
    woda
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z klopsikami w warzywach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić drobno i podsmażyć na oleju, dodając kolejno pokrojoną cebulę, czosnek i paprykę. Przyprawić, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Mięso wyrobić z bułką, jajkiem i przyprawami. Uformować małe kuleczki i włożyć do warzyw. Dusić pod przykryciem 15-20 minut. Wymieszać z koncentratem i zagotować. Sosem z klopsikami polać makaron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować