Makaron z kapustą i wędzonym kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Jak sezon to nie przepuścimy młodej kapuście :D Danie proste i smaczne.

  • 35 min

Składniki:

  • 400 g makaronu
    600 g młodej kapusty
    800 g wędzonego kurczaka (podudzia)
    1 duża cebula
    1 łyżka masła
    3 ziarna ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    sól ,pieprz

Makaron z kapustą i wędzonym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z kapustą i wędzonym kurczakiem 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.
    Posiekaną cebulę szklimy na maśle ,dodajemy poszatkowaną kapustę ,sól (1/2 łyżeczki) ,ziele angielskie ,liście laurowe ,zalewamy wodą (100 ml) i dusimy do miękkości kapusty. W razie potrzeby nadmiar płynu odparowujemy. Mięso oddzielamy od kości ,kroimy w dużą kostkę ,dodajemy do kapusty razem z makaronem. Razem podsmażamy 5-7 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy