Makaron z kolorowymi warzywami

5 (195 ocen)

Kolorowe i aromatyczne danie obiadowe

Składniki:

  • 200 g ulubionego makaronu
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    1/2 średniej cukinii
    1/2 żółtej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    4-5 pieczarek
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    przyprawa do drobiu
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z kolorowymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso z warzywami 1. Mięso pokroić w kostkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i 2 łyżki oleju. Wymieszać, przykryć i odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny. Papryki i cukinię pokroić w plasterki, pieczarki na ćwiartki lub drobniej. Mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i dodać warzywa.
  • Gotowy sos 2. Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kiedy warzywa się lekko podsmażą, dodać przecier pomidorowy rozmieszany w 1/2 szklanki wody. Zagotować, doprawić. Dodać makaron, dokładnie wymieszać, smażyć jeszcze 1-2 minuty. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować