Makaron z dynią piżmową, fetą i suszonymi pomidorami

4.5 (193 ocen)

Wszystkie moje ulubione składniki razem- makron, dynia, suszone pomidory, feta i do tego prażone pestki dyni! Niebo w gębie :)

Składniki:

  • 400 g dyni piżmowej
    250 g makaronu
    3 ząbki czosnku
    około 8-10 suszonych pomidorów
    oliwa z oliwek
    5 łyżek pestek dyni
    100 g szpinaku
    200 g sera feta
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z dynią piżmową, fetą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię przekroić, obrać i oczyścić z pestek. Następnie pokroić w kostkę i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 20 minut.
    Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
  • 2. W dużym garnku na oliwie podsmażyć pokrojony na cienkie plasterki czosnek, dodać również pestki dyni i smażyć przez około 5 minut mieszając od czasu do czasu. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory.
  • 3. Następnie dodać około 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów i ugotowany, odcedzony makaron. Chwilę razem smażyć co chwilę mieszając.
  • 4. Na końcu dodać upieczoną dynię i szpinak. Podsmażyć jeszcze przez kilka minut, aż szpinak zwiędnie.
  • 5. Wyłożyć na talerze i posypać pokruszonym serem feta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować