Makaron z dynią piżmową, fetą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynię przekroić, obrać i oczyścić z pestek. Następnie pokroić w kostkę i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 20 minut.
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
2.W dużym garnku na oliwie podsmażyć pokrojony na cienkie plasterki czosnek, dodać również pestki dyni i smażyć przez około 5 minut mieszając od czasu do czasu. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory.
3.Następnie dodać około 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów i ugotowany, odcedzony makaron. Chwilę razem smażyć co chwilę mieszając.
4.Na końcu dodać upieczoną dynię i szpinak. Podsmażyć jeszcze przez kilka minut, aż szpinak zwiędnie.
5.Wyłożyć na talerze i posypać pokruszonym serem feta.
Komentarze