Bardzo proste i szybkie danie na pyszny i zdrowy makaron.
Składniki:
155 g makaronu spaghetti lub penne
150 g dyni
1 słodka papryka
2 ząbki czosnku
40 ml oliwy z oliwek
40 g pietruszki
50 g sera feta
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
Makaron z dynią, papryką i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynie i paprykę pokrój w kostkę. Na dużej patelni podgrzej oliwę, dodaj drobno pokrojony czosnek i dynię z paprykę. Usmaż. Dopraw pieprzem i solą. Dodaj parę łyżek koncentratu pomidorowego (najlepiej swojej roboty). Wymieszaj delikatnie. Duś przez parę minut. Ugotuj w tym czasie makaron (u mnie spaghetti). Ugotowany i przecedzony makaron wyłóż na talerz, na wierzch ułóż warzywa i dodaj pokrojoną w kostkę ser feta. Podawaj na ciepło do stołu.
Komentarze