250 g makaronu rurki
marchewka z groszkiem w słoiku bądź w puszce
kilka plasterków szynki
1 cebula
2 ząbki czosnku
opakowanie serka topionego gouda
kostka rosołowa
1 łyżka śmietany i mąki
margaryna do smażenia
Makaron z groszkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Cebulę posiekać razem z czosnkiem, szynkę pokroić. Marchewkę z groszkiem odcedzić.
2.Na patelni rozpuścić margarynę, dodać marchewkę z groszkiem, cebulę, czosnek, szynkę i makaron. Chwile podsmażyć, podlać wodą i dodać kostkę rosołową. Wrzucić serek topiony i dusić do momentu rozpuszczenia, raz po raz mieszając. Zagęścić śmietaną z mąką i odrobiną wody. Gotowe!;)
Porady
Można posypać koperkiem, natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Komentarze