Makaron z gruszką i orzechami włoskimi

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Pyszny sos ze śmietany, gruszki i orzechów

  • 30 min

Składniki:


  • 300 g makaronu kokardki
    1 mała cebula
    200 ml śmietany 30%
    ok 12 orzechów włoskich
    1 spora gruszka
    ok 10 listków bazylii
    sól, papryka ostra w proszku
    natka pietruszki do dekoracji

Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z gruszką i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do małego garnka wlać śmietanę. Orzechy obrać i posiekać, dodać do śmietany razem z drobno pokrojoną cebulą i posiekanymi listkami bazylii. Zagotować śmietanę, zmniejszyć ogień i gotować przez kilka minut. Dodać pokrojoną w cienkie pół plasterki gruszkę (zostawić kilka do dekoracji), doprawić solą i papryką. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Ułożyć na talerzu, polać sosem. Udekorować plasterkami gruszki i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Orzechy Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron spaghetti z włoskimi orzechami

To może cię zainteresować