Makaron z brukselką i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie smaczne danie .

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki makaronu świderki,
    15 dag brukselki,
    1 łyżeczka masła,
    Jarzynka Winiary
    1 plaster boczku wędzonego
    10 dag kiełbasy wędzonego
    pieprz kolorowy

Makaron z brukselką i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę myjemy obieramy z brzydkich liści i gotujemy na półtwardo w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy.
  • 2. Gdy brukselka jest prawie ugotowana odcedzamy ją studzimy i rozbieramy z listków. Na patelni podsmażamy pokrojona kiełbasę i boczek. Dodajemy listki kapusty mieszamy. Dodajemy ugotowany makaron i łyżeczkę masła. Mieszamy .
  • 3. Doprawiamy przyprawą uniwersalna i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy