Makaron z borowikami

0 (0 ocen)

Sezon na grzyby już rozpoczęty więc czas na dania ze świeżymi grzybkami.

Składniki:

  • 50 dag makaronu kolanka
    6 dużych borowików
    1 łyżka masła
    1 łyżka oliwy
    1 szkl białego wytrawnego wina
    sok z 1/2 cytryny
    6 ząbków czosnku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    chilli
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z borowikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borowiki oczyścić i pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać masło wraz z oliwą, dodać borowiki i podsmażać ok. 10 min. Czosnku obrać, drobno posiekać i dodać do grzybów wraz z posiekaną natką pietruszki oraz sokiem z cytryny. Na patelnię wlać również wino i całość dusić na małym ogniu aż do momentu gdy grzyby będą miękkie.
  • 2. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy grzyby będą miękkie dodać makaron oraz doprawić do smaku chilli, pieprzem oraz solą. Całość podsmażać kilka minut aby wszystkie smaki się połączyły.
    Gotowe danie podawać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować