Makaron z cukinią i pieczarkami

4.69 (267 ocen)

  • 30 min

Szybki i zdrowy obiad

  • 30 min

Składniki:

  • makaron pełnoziarnisty typu świderki
    1 mała cukinia
    ok. 4 dużych pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    natka pietruszki
    sól, pieprz
    suszone zioła prowansalskie
    olej
Wystaw ocenę:

4.69 (267 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na sposób "al dente". Cebulę kroimy w piórka a pieczarki i cukinię w półplasterki.
    Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy chwilę cebulę. Po chwili dodajemy cukinię i pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy ok. 10 minut. Dodajemy makaron i doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Obficie posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować