Makaron w sosie bolońskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ekspresowy pomysł na obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 520 g sosu bolońskiego
    1 średnia cebula
    300 g mięsa mielonego wieprzowego-wołowego
    6 średnich pieczarek
    3 łyżki oleju
    pieprz, sól, suszona bazylia
    400 g makaronu penne lub spaghetti

Makaron w sosie bolońskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę z pieczarkami i podsmażamy.
    2.Następnie dodajemy mięso doprawione wcześniej pieprzem i solą i pieczemy na średnim ogniu aż się zetnie.
    3.Do potrawy wlewamy sos boloński oraz doprawiamy suszoną bazylią.Całość dusimy na małym ogniu przez 10-12 minut.
    4.Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
    5.Gotowy makaron podajemy z naszym sosem.

Porady

Sos smakuje jeszcze bardziej gdy dodamy do niego kukurydzę z puszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy