Makaron w kremowym sosie z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki i tani obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 1. 200g makaronu, np. rurki
    2. 250g pieczarek
    3. Średnia cebula
    4. 2 kostki ziołowego serka topionego
    5. Sól, pieprz
    6. Około 1 łyżki śmietany
    7. Woda
    8. Oliwa z oliwek do smażenia

Makaron w kremowym sosie z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu;
    2. Pieczarki i cebulę oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć ma głębokiej patelni lub w garnku;
    3. Do cebuli i pieczarek wrzucić pokrojony w kostkę serek topiony, dolać trochę wody, doprawić solą i pieprzem;
    4. Gdy sos się zagotuje i serek w pełni się rozpuści można dodać niewielką ilość śmietany aby zagęścić sos;
    5. Ugotowany makaron przekładamy na patelnie z sosem, dokładnie mieszamy i podgrzewamy jeszcze przez chwilę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy