MAKARON TAGLIATELLE Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWO – BROKUŁOWYM

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Nie jest to najszybszy obiad, ale fani makaronu i sytego, pysznego jedzenia, na pewno będą zadowoleni. Kremowy, zawiesisty sos – pychotka. Jeśli lubicie, możecie to danie posypać tartym żółtym serem.

  • 60 min

Składniki:

  • - 300 g makaronu tagliatelle
    - 200 g szynki w plastrach
    - 250 g pieczarek
    - 1 świeży brokuł lub paczka mrożonego
    - 2 małe cebule
    - 2 ząbki czosnku
    - ½ l śmietany 30%
    - łyżka posiekanej natki pietruszki
    - pieprz ziołowy
    - sól
    - zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron tagliatelle z szynką i pieczarkami w sosie śmietanowo – brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i pokrój na kawałki.
  • 3. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj i zeszklij na oleju na dużej patelni lub w woku.
  • 4. Szynkę pokrój w paski, a pieczarki w półplasterki. Dodaj do cebuli, dopraw pieprzem oraz solą i podduś.
  • 5. Wlej śmietanę, dodaj brokuł i dopraw ziołami. Gotuj od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje. W tym czasie brokuł się rozpadnie.
  • 6. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować