Makaron razowy z kurczakiem i ze szpinakiem

4.48 (187 ocen)

  • 30 min

Bardzo dobre dietetyczne danie

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g makaronu razowego
    200 g piersi z kurczaka
    ok. 200 g szpinaku mrożonego - 10 kostek
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz do smaku
    łyżeczka majeranku
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.48 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron razowy z kurczakiem i ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej wrzycić drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wrzucić pierś z kurczaka, podsmażyć 5 min., dodać do tego szpinak i podsmażyć kolejne 5 min.
    Na talerz wyłożyć porcję makaronu, na to dać kurczaka ze szpinakiem.

Porady

Kurczaka ze szpinakiem można również podać z brązowym ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron razowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować