Makaron ryżowy z soczewicą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Niezwykle proste do przyrządzenia danie o niepowtarzalym smaku, przyrządzane ze zdrowych, niskokalorycznych składników.

  • 60 min

Składniki:

  • Makaron ryżowy
    200 g Zielonej soczewicy
    100 g Koncentratu pomidorowego
    Czerwona cebulka
    Oliwa z oliwek (2 łyżki)
    Oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ryżowy z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ryżowy oraz soczewicę gotujemy w oddzielnych garnkach, zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniach. Następnie odcedzamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Czerwoną cebulkę obieramy i kroimy, następnie delikatnie podsmażamy na patelni.
  • 3. Dodajemy na patelnię 2 łyżki koncentratu pomidorowego oraz ziarna soczewicy, posypujemy oregano i mieszamy całość.
  • 4. W ten sposób przygotowany sos nakładamy na makaron.
  • Makaron ryżowy z soczewicą 5. Smacznego!

Porady

Pamiętajmy o osoleniu wody, w której będziemy gotować. Sól nadaje soczewicy odpowiedniego smaku!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować