Makaron ryżowy z kurczakiem i groszkiem strączkowym

0 (0 ocen)

Makaron ryżowy z kurczakiem, groszkiem i cukinią w sosie teriyaki.

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
    5 łyżek sosu teriyaki
    2 łyżki sosu sojowego
    2 ząbki czosnku
    ½ puszki kukurydzy
    2 małe cukinie
    100 g młodego groszku w strączkach
    1 duża cebula
    180 g makaronu ryżowego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron ryżowy z kurczakiem i groszkiem strączkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron ryżowy z kurczakiem i groszkiem strączkowym 1. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
    Groszek w strączkach gotujemy kilka minut w osolonej wodzie, odcedzamy.
    Piersi kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy 2 łyżkami sosu teriyaki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej na którym smażymy cebulę pokrojoną w cienkie krążki. Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię. Smażymy do zmięknięcia a następnie zdejmujemy z patelni. Na tą samą patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy kurczaka i smażymy do zarumienienia. Następnie dodajemy cebulę, cukinię, groszek w strączkach i kukurydzę. Całość polewamy sosem tariyaki i sosem sojowym. Na koniec dodajemy ugotowany wcześniej makaron, dobrze mieszamy. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować