Makaron po francusku

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Po raz pierwszy jadłam go w hotelowej restauracji i tak mi posmakował, że postanowiłam go włączyć do swego menu.

Składniki:

  • ● 300 g makaronu (np. świderki)
    ● 250 g sera pleśniowego (brie lub camembert)
    ● 250 ml śmietany
    ● 600 g pieczarek
    ● 2 łyżki mąki
    ● 40 g masła
    ● 2 cebule
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej
    wodzie. Cebule i pieczarki
    obieramy i kroimy
    w kostkę. Cebulę szklimy na
    maśle, dodajemy pieczarki,
    dusimy, doprawiamy.
  • 2. Ser kroimy i dodajemy do
    pieczarek. Podlewamy niewielką
    ilością wody i mieszamy,
    aż ser się rozpuści.
  • 3. Sos zagęszczamy śmietaną
    wymieszaną z mąką, mieszamy
    i zagotowujemy. Polewamy
    makaron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować