Makaron penne z jajkiem, podsmażoną parówką i cebulką

4.49 (156 ocen)

  • 20 min

Prosty przepis na szybkie oraz tanie danie. W naszych lodówkach zawsze znajdziemy jajka i parówki, więc wykonanie tej potrawy nie stanowi większego problemu.

  • 20 min

Składniki:

  • Opakowanie makaronu penne, 6 parówek, duża cebula, łyżka oleju, 5 jajek, przyprawy.
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron penne z jajkiem, podsmażoną parówką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażone parówki wraz z cebulką 1. W trakcie gotowania makaronu penne siekamy cebulkę w drobną kostkę, parówki dzielimy poziomo na pół i kroimy w plastry. Przygotowaną cebulę i parówki smażymy na rozgrzanym oleju dotąd, aż będzie zeszklona cebulka. Mieszankę przyprawiamy dowolnie wybranymi przyprawami.
  • 2. Odcedzony makaron wrzucamy na dużą patelnię, dodajemy podsmażoną parówkę z cebulką i wbijamy jajka. Całość smażymy do momentu ścięcia się jajek, w międzyczasie mieszając. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować