makaron pełnoziarnisty z twarogiem i bakaliami

4.5 (194 ocen)

  • 25 min

Obiad na szybko, pysznie i zdrowo :)

  • 25 min

Składniki:

  • makaron pełnoziarnisty około 250 gram (pół paczuszki)
    twaróg półtłusty 400 -500 gram
    cukier około 3 łyżek (można zastąpić miodem)
    garść suszonej żurawiny
    garść orzechów laskowych (grubo posiekanych)
    garść rodzynek
    cynamon do smaku (opcjonalnie)
    0,5 garści płatków migdałowych
    2-3 łyżki jogurtu naturalnego (jeśli ser jest mało wilgotny)
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron pełnoziarnisty z twarogiem i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Twaróg dokładnie pognieść, jeśli jest suchy, można dodać jogurtu naturalnego lub śmietanki (wg uznania), dodać cukier, cynamon, bakalie, wymieszać.

    Na talerze powykładać makaron, położyć na nim zdrową porcję twarogu i gotowe, można jeszcze z dodatkowo posypać cynamonem lub bakaliami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować