MAKARON FUSILLI z RICOTTĄ i RUKOLĄ

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kto powiedział, że makaron musi być podawany z ciężkim sosem. Proponuję wam to pyszne, a zarazem bardzo lekkie i zdrowe danie.Bardzo szybkie w przygotowaniu. Idealne na wiosenne i letnie dni. Polecam!

  • 10 min

Składniki:

  • na 4 porcje:

    400 g makaronu fusilli
    250-300 g serka ricotta
    100 g rukoli
    140 g pesto bazyliowego
    szczypta gałki muszkatołowej
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sól
    świeżo mielony pieprz
    pół łyżeczki startej skórki z cytryny-żółtej części (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron fusilli z ricottą i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osolonej wodzie ugotować makaron.
  • MAKARON FUSILLI  z RICOTTĄ i RUKOLĄ 2. W dużej misce wymieszać ricottę z oliwą, przyprawami i z pokrojoną rukolą
  • 3. Odebrać do kubka trochę wody, w której gotował się makaron. A następnie odcedzić go i gorący dodać do miski z przygotowaną wcześniej mieszanką . Wymieszać (w razie potrzeby dodać trochę odebranej wody) i podawać. Buon Appetito!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron świderki (fusilli) Makaron Ricotta Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować