Kto powiedział, że makaron musi być podawany z ciężkim sosem. Proponuję wam to pyszne, a zarazem bardzo lekkie i zdrowe danie.Bardzo szybkie w przygotowaniu. Idealne na wiosenne i letnie dni. Polecam!
10 min
Składniki:
na 4 porcje:
400 g makaronu fusilli
250-300 g serka ricotta
100 g rukoli
140 g pesto bazyliowego
szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
świeżo mielony pieprz
pół łyżeczki startej skórki z cytryny-żółtej części (opcjonalnie)
Makaron fusilli z ricottą i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W osolonej wodzie ugotować makaron.
2.W dużej misce wymieszać ricottę z oliwą, przyprawami i z pokrojoną rukolą
3.Odebrać do kubka trochę wody, w której gotował się makaron. A następnie odcedzić go i gorący dodać do miski z przygotowaną wcześniej mieszanką . Wymieszać (w razie potrzeby dodać trochę odebranej wody) i podawać. Buon Appetito!
Komentarze