Makaron domowy z drobiowym mięsem i pieczarkami z dodatkiem chilli i żółtego sera

0 (0 ocen)

  • 60 min

Możemy również użyć makaronu fabrycznego,ja wolałam taki makaron zrobić sama.

  • 60 min

Składniki:

  • 35 dag mąki

    2 jajka

    około 50 ml wody

    sól

    300 g pieczarek

    25 dag drobiowego gotowanego mięsa

    papryczka chilli

    ser żółty do posypania

    natka pietruszki
    .

Makaron domowy z drobiowym mięsem i pieczarkami z dodatkiem chilli i żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę,zrobić wgłębienie,wbić jajka,wlać wodę,zamieszać,zagnieść twarde ciasto.Starannie wyrobić,podzielić na części,cienko rozwałkować i pozostawić do przeschnięcia.Następnie posypać mąką,zwinąć w rulon,drobno pokroić,rozrzucić makaron na stolnicy,następnie ugotować w wrzącej osolonej wodzie,odcedzić,przelać wodą,odsączyć.
  • 2. Pieczarki oczyścić ,opłukać,pokroić,przyprawić i usmażyć,następnie połączyć z makaronem i rozdrobnionym mięsem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia ,skropić oliwą lub innym tłuszczem i zapiec w piekarniku przez około 15 min w temp.180 st.C.

    .Przed podaniem posypać startym żółtym serem,natką pietruszki oraz papryczką chilli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy