Makaron conchiglie z pomidorami i brokułami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatny i niepowtarzalny smak, łatwość wykonania

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron (Conchiglie): 400 gramów
    - brokuły ((podzielone na główki)): 300 gramów
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - cebula (posiekana drobno): 1 sztuka
    - Ząbki czosnku (posiekane drobno): 2 sztuki
    - papryczka chili (oczyszczona i drobno posiekana świeża): 1 sztuka
    - suszone pomidory ((mogą być odcedzone z oleju)): 10 sztuk
    - pomidorki koktajlowe: 10 sztuk
    - parmezan ((do dekoracji)): 20 gramów
    - sól pieprz: 1 szczypta
    - świeża pietruszka ((wg. uznania, do dekoracji)): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Makaron conchiglie z pomidorami i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucić na wrzącą osoloną wodę i gotować przez 8 minut.
  • 2. Dodać brokuły i gotować kolejne 3-4 minuty do momentu aż makaron będzie gotowy.
  • 3. W międzyczasie na oddzielnej patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, czosnek i papryczkę przez około 5 minut ażzmiękną (nie doprowadzać do zbrązowienia).
  • 4. Dodać oba rodzaje pomidorów i smażyć przez następne 5 minut.
  • 5. Odcedzić makaron z brokułami
  • 6. Polać sosem i wymieszać
  • 7. Serwować z posypanym parmezanem i pietruszką (wg. uznania)
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować