Makaron carbonara

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis na szybki, pożywny i smaczny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g boczku wędzonego
    ok. 200 ml gęstej śmietany
    2-3 ząbki czosnku
    pieprz (najlepiej świeżo zmielony)
    zioła prowansalskie
    parmezan
    250g makaronu

Makaron carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek drobno pokroić i usmażyć na patelni. Wcisnąć obrany czosnek i chwilę całość smażyć.
  • 2. Dodać ugotowany makaron, doprawić dużą ilością pieprzu i ziół prowansalskich.
  • 3. Wlać śmietanę i całość mieszać 1-2 minuty aż śmietana odparuje i zgęstnieje. Podawać posypane parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy