Makaron casarecce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu casarecce.
2.Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojona włoszczyznę oraz seler naciowy.
3.Polędwice kroimy w ok. 1 cm kostkę i podsmażamy na patelni razem z warzywami. Całość podlewamy białym winem.
4.Po wyparowaniu alkoholu dodajemy pulpę pomidorową i niewielką ilość gorącej wody. Wszystko dusimy ok. 10 minut.
5.Przygotowany makaron casarecce gotujemy al dente i dodajemy na patelnie do przygotowanego sosu ragout. Mieszamy całość i wykładamy na talerz, dekorując rukolą.
6.OPCJONALNIE: z papieru SAGA formujemy łódki, makron z ragout przekładamy do łódek, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160st. przez 3 minuty.
Komentarze