Makaron casarecce

4.5 (187 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

w ragout warzywno-wieprzowym

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - polędwica wieprzowa: 280 gramów
    - łodyga selera naciowego: 1 sztuka
    - wino białe wytrawne: 100 mililitrów
    - oliwa z oliwek extra vergine: 4 łyżki
    - pulpa pomidorowaj: 150 gramów
    - Włoszczyzna paski Hortex: 1 opakowanie
    CIASTO:
    - semola: 400 gramów
    - jajka: 4 sztuki
    - sól: 40 gramów
    DODATKOWO::
    - papier do pieczenia i gotowania SAGA: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Dania z makaronem

Makaron casarecce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu casarecce.
  • Włoszczyzna Hortex 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojona włoszczyznę oraz seler naciowy.
  • 3. Polędwice kroimy w ok. 1 cm kostkę i podsmażamy na patelni razem z warzywami. Całość podlewamy białym winem.
  • 4. Po wyparowaniu alkoholu dodajemy pulpę pomidorową i niewielką ilość gorącej wody. Wszystko dusimy ok. 10 minut.
  • Fit&Easy Rukola 5. Przygotowany makaron casarecce gotujemy al dente i dodajemy na patelnie do przygotowanego sosu ragout. Mieszamy całość i wykładamy na talerz, dekorując rukolą.
  • Papier Saga 6. OPCJONALNIE: z papieru SAGA formujemy łódki, makron z ragout przekładamy do łódek, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160st. przez 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować