Majonezowe piersi z grilla

4.46 (178 ocen)

Grillowane piersi z kurczaka zamarynowane w majonezie oraz ziołach.Delikatne i soczyste.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka bez polędwiczek
    250g. majonezu
    2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    1 łyżka suszonego oregano
    1 łyżka oleju rzepakowego z chili
Wystaw ocenę:

4.46 (178 ocen)

Zobacz również:

Majonez Grill

Majonezowe piersi z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć , osuszyć , przekroić na pół wzdłuż.
    Majonez wymieszać z przyprawami oraz olejem , natrzeć marynatą mięso z każdej strony.
    Odstawić na 4-5 h. lub na noc do lodówki.
  • 2. Zamarynowane piersi ułożyć na grillu.
    Grillować po ok. 5 min z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Marynata Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować