Majerankowa wątróbka z jabłkiem i młodą cebulką

0 (0 ocen)

  • 40 min

pyszne aromatyczne danie obiadowe-watróbka w majeranku z jabłkiem i młoda cebulką -polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 30 dkg wątróbek drobiowych
    2 cebule
    1 jabłko duze winne
    szczypta cukru
    3 łyzki mąki
    majeranek,
    sól,
    pieprz,
    papryka w proszku

Majerankowa wątróbka z jabłkiem i młodą cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę dokładnie myjemy obieramy z wszystkich błon, żyłek.
    Osuszamy papierowym ręcznikiem. Do pojemnika wsypujemy mąkę oraz majeranek , mieszamy składniki i panierujemy , obtaczamy w niej watróbke.
    .Smażymy.Pod koniec dodajemy pokrojoną w piórka cebulę Gdy cebula się zeszkli ,dodajemy jabłko pokrojone w ćwiartki.Całośc chwilę dusimy i doprawiamy sola, majerankiem i papryką.Podajemy np z młodymi ziemniakami.Smacznego.

Porady

solimy pod koniec duszenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy