Magdalenki inaczej

4.49 (202 ocen)

  • 10 min

Magdalenki upieczone w papierowych papilotkach jak małe muffinki. Pyszne, idealnie wilgotne, cytrynowe i z chrupiącą skórka, smakują dokładnie jak te z cukierni.

  • 10 min

Składniki:

  • mały jogurt naturalny
    3 szklanki mąki
    1,5 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    4 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    skórka otarta z 1 cytryny
    opcjonalnie aromat cytrynowy (ewentualnie sok z całej cytryny)
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Magdalenki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zmiksować w misce.
  • 2. Wyłożyć blaszkę do muffinek papilotkami i nakładać ciasto do 2/3 wysokości. Piec w 180oC 25-30min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować