1.BISZKOPT KAKAOWY:
Biała ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijając dodawać do jednym żółtku, na końcu dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao, delikatnie wymieszać. Piec ok 35 min w 180*
2.WKŁADKA SEROWA:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, dokładnie ucierać, następnie dodawać ser, na końcu dodać cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i pianę z białek. Piec ok 60 min w 180*
3.BISZKOPT KOKOSOWY:
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać proszek do pieczenia, bułkę tartą i kokos, dokładnie wymieszać. Piec ok 30 min w 180*. (jeśli pieczemy ciasto w formie wyłożonej folia aluminiową to folie należy oderwać kiedy ciasto jest jeszcze ciepłe, bo później mogą być z tym problemy)
4.MASA KAWOWA:
1 szkl mleka zagotować, a w drugiej rozmieszać obie mąki i cukier i żółtka, wlać do gotującego się mleka. Ugotować budyń.
Margarynę utrzeć na puszystą masę, dodać przestudzony budyń, oraz Inkę. (ewentualnie cukier puder do smaku)
5.PRZEŁOŻENIE CIASTA:
biszkopt kakaowy-powidła-połowa masy kawowej-wkładka serowa-masa kawowa-biszkopt kokosowy-starta czekolada
Komentarze