1.BISZKOPT CIEMNY
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 o C ok. 30-40 min.
SERNIK
Margarynę ucierać z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ubić białka na sztywną pianę. Przełożyć do masy i delikatnie wymieszać. Upiec.
KOKOSOWY
Białka ubić z dodatkiem cukru. Dodać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i bułkę tartą. Delikatnie wymieszać. Piec krótko w dobrze nagrzanym piekarniku.
MASA ORZECHOWA
Mleko zagotować, dodać orzechy, dokładnie wymieszać. Przestudzić.Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone orzechy.
PRZEŁOŻENIE CIASTA
Biszkopt ciemny - część masy orzechowej - sernik - część masy orzechowej - kokosowy - wierzch cienko posmarować masą orzechową i oprószyć (przez sitko) kakao.
Porady
Białka do wkładki kokosowej wykorzystałam z zamrożonych zapasów białek, pozostałych po innych ciastach do których idą tylko żółtka.
Komentarze