Mannowiec rybno-buraczany

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To jest bardzo smaczne.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g ryby - miruna
    6 łyżek manny
    2 buraki czerwone

    175 g krakersy ( paczka )

    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    łyżeczka soku z cytryny
    1/2 łyżeczki cukru
    sól

    majonez
    natka pietruszki
    gotowana marchewka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Buraczki

Mannowiec rybno-buraczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć , osuszyć i przekręcić przez maszynkę na drobnym sitku.
    Zagotować 1/2 litra wody i dodać 3 łyżki kaszy manny. Gotować i mieszać.
    Dodać zmieloną rybę i w dalszym ciągu gotować na małym ogniu .
    Dodać pieprz cytrynowy i sól do smaku.
  • 2. Buraki ugotować , obrać i przekręcić przez maszynkę.
    Zagotować 1/2 litra wody i dodać 3 łyżki kaszy manny. Gotować i mieszać.
    Dodać zmielone buraki. Zagotować . Dodać łyżeczkę soku z cytryny, 1/2 łyżeczki cukru, sól.
  • 3. Krakersami wyłożyć dno tortownicy. Na krakersy wyłożyć 1/2 masy rybnej.
    Przykryć krakersami. Teraz połowę masy buraczanej. Przykryć krakersami.
    Znowu ryba i znowu krakersy. Na wierzch wyłożyć pozostałe buraczki.
    Pozostawić w lodówce najlepiej na cała noc.
    Po wyjęciu z lodówki okroić nożem i zdjąć obręcz tortownicy.
    Boki posmarować majonezem i udekorować wg uznania.
    Ja wykorzystałam natkę pietruszki i marchewkę.
    Smacznego.

Porady

Do buraczkowej masy można by dodać łyżkę chrzanu , ale i tak jest pyszne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kasza manna Miruna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować