Łosoś pieczony na cukinii i zielonym porze

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Pyszna dawka kwasów omega i mnóstwa innych cennych składników. Nie tylko dla kobiet w ciąży i karmiących :)

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 dzwonki łososia
    duża marchew
    cukinia
    młody por
    50 g schłodzonego masła
    sól, pieprz

    Bulion:
    2 nóżki z kurczaka
    marchewka
    korzeń pietruszki
    kawałek selera (większy)
    listek laurowy
    płaskie pół łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
    1/4 łyżeczki słodkiej papryki
    1,75 l wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczony na cukinii i zielonym porze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy bulion zalewając wodą sparzone nóżki, obrane warzywa, listek i przyprawy (ok. godziny na średnim ogniu bez przykrycia)
  • 2. Marchew i cukinię obieramy, kroimy w słupki. Por siekamy wraz z zieloną łodygą. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy 1,5 szklanki bulionu
  • łosos 3. Na to skrawamy masło, układamy łososia, lekko dociskamy i oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy folią aluminiową
  • łosos 4. Pieczemy w piekarniku na środowej półce w temperaturze 180*C około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Łosoś Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować