Łosoś pieczony w migdałach

4.47 (164 ocen)

Łosoś wyszedł pyszny, soczysty a płatki migdałowe zrumieniły się w piekarniku i zyskały przyjemnego, orzechowego aromatu.

Składniki:

  • 1 duży filet z łososia
    3 łyżki płatków migdałowych
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    1/2 cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczony w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytrynę zalewamy wrzątkiem, dokładnie myjemy. Skórkę ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki.
  • 2. Filet z łososia przekrawamy wzdłuż na pół. Nacieramy solą, pieprzem, startą skórką. Obficie skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na minimum 30 minut w chłodne miejsce.
  • 3. Filety smarujemy kwaśną śmietaną, posypujemy płatkami migdałów.
  • 4. Pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować