Łosoś na szpinaku z pieczarkami

4.49 (159 ocen)

  • 30 min

łosoś podany na szpinaku z pieczarkami

  • 30 min

Składniki:

  • 4 kawałki łososia
    250 g świeżego szpinaku
    200 g pieczarek
    2 łyżki masła klarowanego
    sok z jednej cytryny
    sól
    pieprz cytrynowy
    pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś na szpinaku z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki a następnie na patelni rozgrzać masło i podsmażyć je. Doprawić solą i pieprzem ziołowym, a na końcu dodać szpinak i smażyć 2 minuty ciągle mieszając.
    Łososia posypać solą i pieprzem cytrynowym.
    Na patelni grillowej obsmażyć rybkę z dwóch stron.
    Na talerzu ułożyć szpinak z pieczarkami, a na wierzchu łososia.
    Całość polać sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Pieczarki Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować