Łosoś na szpinaku

0 (0 ocen)

  • 15 min

pyszny podstawowy posiłek.....

  • 15 min

Składniki:

  • łosoś (świeży dzwonka) 2 sztuki
    sok ( cytryna, limonka) 2 łyżki
    czosnek 1 ząbek
    sól 4 szczypty
    (pieprz cytrynowy) 2 szczypty
    oliwa 1 łyżeczka
    szpinak (świeży) 20 dekagramów +
    czosnek do smaku 1 ząbek
    masło 1 łyżka

Łosoś na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1

    Łososia nacieramy solą , pieprzem cytrynowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki odstawiamy na 30 minut. Pieczemy w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym 1 łyżką oliwy. Pieczemy w kombiwarze 15 minut w 175 stopniach.

    2

    Czosnek przeciskamy przez praskę. Na roztopione masło wrzucamy czosnek. Po małej chwili dodajemy umyty i osuszony szpinak, solimy. Odparowujemy około 10 minut . Wykładamy szpinak na talerz a na nim układamy rybę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy