Łosoś na pumperniklu

0 (0 ocen)

  • 15 min

Moja propozycja karnawałowa jest błyskawiczna, prosta do wykonania i bardzo smakowita. W sam raz na imprezę jako przekąska typu finger food.

  • 15 min

Składniki:

  • • 150 g wędzonego łososia
    • 2 serki śmietankowe, np. Almette
    • 2 łyżki musztardy
    • 1 opakowanie pumpernikla - talarki
    • koperek
    • cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Łosoś na pumperniklu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Każdy krążek pumpernikla posmarować musztardą.
    • Następnie położyć po łyżeczce serka lub wycisnąć ozdobne rozety.
    • Na serku ułożyć zwinięte kawałki łososia wędzonego.
    • Wycisnąć sok z cytryny i delikatnie skropić łososia.
    • Udekorować gałązkami koperku.

Porady

Zamiast pumpernikla można użyć inny razowy chleb i pokroić go w kwadraty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Pumpernikiel

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować