Łosoś musztardowo - cytrynowy

0 (0 ocen)

  • 35 min

Łosoś ryba delikatna, bez ości. Świetnie smakuje sama lub z dodatkami np. sałatką, pieczywem czy z pieczonymi ziemniakami.

  • 35 min

Składniki:

  • Łosoś - 200 g
    cytryna - 4 plastry
    musztarda francuska- 4 łyżki
    pieprz ziarnisty kolorowy do smaku
    koperek do smaku
    sól do smaku

Łosoś musztardowo - cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia smarujemy musztardą i doprawiamy solą, oraz świeżo zmielonym pieprzem.
  • 2. Układamy na rybę po dwa plastry cytryny, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na ok. 15 min do lodówki.
  • 3. Pieczemy na parze ok 10 - 15 min. Smacznego

Porady

Jeśli brakuje nam czasu, można rybę odrazu dać na parę, ni oddstawiać do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy