Łosoś ze szpinakiem i fetą w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelnię wrzucić szpinak,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i podsmażyć. Dodać sól,pieprz,gałkę muszkatołową,sok z cytryny,śmietanę i jeszcze chwilę podsmażyć.Odstawić do wystygnięcia. Filet z łososia podzielić na dwa kawałki,skropić sokiem z cytryny i posolić. Ciasto francuskie podzielić na dwie części i ponacinać pod ukosem tak jak na zdjęciu. Na środek ciasta dać szpinak,na szpinak dać ser feta,a na ser położyć filet z łososia. Całość zapakować w ciasto.Z paseczków ciasta przeplatać warkocz formując kształt ryby.Posmarować jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku 180-200 stopni ok.30-40 min.Smacznego.
Porady
Serek feta , zamiast całych plastrów można rozdrobnić ,dodać do szpinaku i razem podsmażyć.
Komentarze