Łosoś z zielonym puree i sałatką.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Chciałam, aby talerz był wiosenny, świeży i kolorowy. Łosoś w towarzystwie tylu kolorów wygląda niesamowicie apetycznie.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 filet z łososia, 600g ziemniaków, 1 brokuł, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 2 pomidory obrane ze skóry, kiełki fasoli mung (lub inne, które lubimy), sól, pieprz, tymianek, cytryna

Łosoś z zielonym puree i sałatką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filet z łososią natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem. Obłożyć cytryną, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnia. Piec 45 min w temperaturze 180 st.C.
    2. Ziemniaki obrać i ugotować.
    3. Brokuła obrać, odkroić łodygi i pozostałą część ugotować.
    4. W międzyczasie zrobić sałatkę.
    5. Umyć i obrać papryki, sparzyć pomidora i obrać ze skóry.
    6. Pokroić warzywa w kostkę, lekko posolić, skropić cytryną i posypać na wierzch kiełkami fasoli mung.
    7. W połowie czasu obrócić łososia aby równo się piekł.
    8. Gdy ziemniaki i brokuł się ugotują zrobić z nich puree.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy