Łosoś z koperkiem i cytryną

4.5 (185 ocen)

Łosoś to moja ulubiona ryba. Im prościej podany, tym bardziej mi smakuje. Stąd też moja dzisiejsza propozycja.

Składniki:

  • 500g filetów z łososia
    1 cytryna
    kilka gałązek świeżego koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Ryba

Łosoś z koperkiem i cytryną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z łososia myjemy, pozbywamy się skóry. Kroimy na mniejsze części.
  • 2. Na najmniejszych oczkach tarki ścieramy skórkę z 1/2 cytryny. Koperek siekamy.
  • 3. Filety nacieramy skórką z cytryny i obficie skrapiamy sokiem. I skórki i soku powinno być dużo. Obsypujemy solą, pieprzem i koperkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
  • 4. Filety smażymy na patelni grillowej do zarumienienia. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować