Łosoś z makaronem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 5 min

Soczysty i aromatyczny łosoś z pysznymi dodatkami to to co mogłabym jeść codziennie :) Wielkim plusem potrawy jest szybki czas przyrządzania, polecam :)

  • 5 min

Składniki:

  • 2 filety z łososia po około 150 g każdy
    200 g mrożonych warzyw włoskich
    200 g makaronu szpinakowego
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki soku z cytryny
    2 kostki rosołowe z lubczykiem

Łosoś z makaronem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce rozcieramy kostkę rosołową z dwoma łyżkami oliwy z oliwek oraz dwoma łyżkami soku cytrynowego. Mieszanką nacieramy filety i smażymy na rozgrzanej patelni.
  • 2. Mrożone warzywa podsmażamy na dwóch łyżkach oliwy rozmieszanych z kostką rosołową. Gdy będą miękkie dodajemy ugotowany al dente makaron i mieszamy.
  • 3. Na talerzu układamy mieszankę warzyw z makaronem a na wierzch kładziemy usmażonego łososia. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy