Łosoś w płatkach migdałowych

0 (0 ocen)

Rzadko kiedy jadam łososia, ze względu głównie na jego cenę, ale jak już kupię to staram się przyrządzić go w nowy, smaczny sposób.

Składniki:

  • Dla dwóch osób:

    2 kawałki łososia (ok 150g każdy)
    2 łyżeczki soku z cytryny
    2 łyżki oliwy z oliwek
    4 łyżki płatków migdałów
    sól, pieprz do smaku

Łosoś w płatkach migdałowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia delikatnie myjemy, usuwamy ości pęsetą i nacieramy oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu. Gotowe kawałki układamy na folii aluminiowej i posypujemy płatkami migdałów. Szczelnie zamykamy sreberka i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170st C na ok 20 minut. Po tym czasie otwieramy folię na ok 5 minut, by nadmiar wody wyparował. Podajemy na ciepło np z warzywnymi frytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy