Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne danie na romantyczną kolacje we dwoje:-)

  • 30 min

Składniki:

  • Opk. Ciasta francuskiego
    Łosoś (ja kupuje w Lidlu)
    Ser mozzarella -jedna kulka
    Szpinak mrożony
    Jajko
    Cytryna
    Sól, pieprz

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy dodajac poł kulki mozzarelli na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Szpinak musi sie schłodzic. Ciasto francuskie nakłuwamy widelcem. W pierwszej kolejności kładziemy szpinak na niego łososa, ktorego delikatnie doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny (ja samego łososia juz nie solę) pozostała mozzarelle kroimy w plasterki które lądują na naszej rybce. Ciasto delikatnie zwijamy w tzw roladę i smarujemy rozkłóconym żółtkiem. Całość do piekarnika na 170° na ok 20 min. Podajemy z bagietka i delikatna sałatka grecką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.54 (279 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim