Łosoś w malinach

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja na Wielki Piątek .Sprawdzi się też na imprezowym stole

Składniki:

  • 4 dzwonka łososia

    jajko

    mąka

    bułka tarta

    olej

    25 dag malin

    szalotka

    łyżeczka musztardy dijon

    łyżka oliwy z oliwek

    2 łyżeczki octu winnego

    łyżeczka cukru

    mielony pieprz

    sól

Łosoś w malinach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia oprószyć solą i obtoczyć w mące , rozmąconym jajku i bułce tartej .

    Rozgrzać olej i usmażyć rybę z obu stron na złoty kolor .

    Kilka malin zostawić do dekoracji , resztę przełożyć do rondelka .

    Dodać drobno posiekaną szalotkę , musztardę , oliwę i ocet .

    Gotować przez kilka minut , aż część płynu odparuje .

    Doprawić .

    Na talerz nałożyć łyżkę sosu i położyć na nim rybę .

    Udekorować malinami i posypać pieprzem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy