Łososiowe kotleciki z wiosenną sałatką

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pomysł na lekki i smaczny obiad. Poczujmy trochę wiosny w środku zimy!

  • 25 min

Składniki:

  • 350 g filetu z łososia (bez skóry)
    500 g ziemniaków
    1 duża cebula
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa
    2 łyżki masła
    sok z cytryny
    2 jajka
    bułka tarta i mąka do panierki
    olej


    1 opakowanie mieszanki sałat
    1 puszka brzoskwiń w syropie
    1 opakowanie sera feta
    ocet balsamiczny zredukowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne

Łososiowe kotleciki z wiosenną sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łososiowe kotleciki z wiosenną sałatką 1. Pracę rozpoczynamy od obrania, drobnego pokrojenia i ugotowania ziemniaków w osolonej wodzie.

    Następnie rozdrabniamy je i doprawiamy pieprzem i gałką.

    Cebulę drobno kroimy, masło rozpuszczamy na patelni, wrzucamy cebulkę, układamy filet z łososia i oprószamy go solą i pieprzem.

    Patelnię przykrywamy i smażymy kilka minut na średnim ogniu, z obu stron, tak aby łosoś był jeszcze lekko surowy w środku.

    Łososia razem z cebulą wrzucamy do ziemniaków, dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest za rzadka, dodajemy bułki tartej. Na koniec doprawiamy odrobiną soku z cytryny.

    Z masy formujemy niewielkie, okrągłe kotleciki, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.

    Smażymy na złoto na oleju.

    Sałatkę przygotujemy bardzo prosto.

    Brzoskwinie odsączamy, kroimy w cząstki. Fetę kroimy w kostkę.

    Sałatę rozsypujemy na talerzu, układamy na niej brzoskwinie, fetę i polewamy octem balsamicznym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Feta Łosoś Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować