Łopatka z aromatyczną skorupką

0 (0 ocen)

  • 5 min

Z kilku produktów mamy bardzo aromatyczne mięso do obiadku

  • 5 min

Składniki:

  • ½ kg łopatki
    20 g sera żółtego
    3 łyżeczki oliwy z oliwek
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól ziołowa
    przyprawa do potraw Kucharek
    świeżo zmielony pieprz kolorowy
    pieprz ziołowy
    oregano
    oliwa do wysmarowania naczynia

Łopatka z aromatyczną skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę myjemy, osuszamy, przekładamy do delikatnie wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.
  • 2. Koncentrat mieszamy z oliwą, przyprawami i smarujemy z wierzchu mięso. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy łopatkę.
  • 3. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy