Łopatka pieczona

4.5 (194 ocen)

  • 2 godz.

na obiad jak i w postaci wędliny

  • 2 godz.

Składniki:

  • łopatka wieprzowa 1, 20 kg
    czosnek
    sól
    pieprz
    ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łopatka 1. Mięso nacieramy przyprawami, związujemy sznurkiem tak by powstała "rolada", wkładamy do rękawa do pieczenia a następnie na 7 h do lodówki.

    Łopatke pieczemy w 180 stopniach ok 50 minut.

    Kroimy na grubsze plastry i podajemy np. z musztardą do pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować