Lodowy deser miodowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyłożyć 6 kokilek kawałkami folii do żywności o wielkości, która umożliwia zakrycie wierzchu. Odstawić. Umieścić jajko wraz z żółtkami oraz miodem w dużej misce i ubijać aż powstanie puszysta mieszanina. W oddzielnej misce ubić na sztywno śmietankę. Delikatnie dodać do mieszaniny jajeczno - miodowej. Rozłożyć mieszaninę do kokilek, po czym górną część przykryć wystającą folią. Wstawić do zamrażarki na co najmniej 8 godzin aż stwardnieje. Przed podaniem rozwinąć folię. I każdą kokilkę odwrócić na talerz, następnie usunąć folię i naczynie. Przekroić granaty na połówki. Każdą połówkę trzymać nad musem, a drugą ręką stukać w skórę owocu tak, aby wszystkie pestki wypadły. Podawać od razu.
Komentarze