Lody jagdowo-malinowe

0 (0 ocen)

Szybkie i łatwe do zrobienia, nawet Oliwka nie miała z nimi kłopotu ;)

Składniki:

  • 500 ml śmietanki 30%
    1/2 szkl mrożonych jagód
    kilkanaście malin
    cukier puder do smaku

Lody jagdowo-malinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • maliny kroimy 1. Jagody wsypać do blendera kielichowego, Maliny drobno pokroić. Śmietankę ubijać i gdy będzie puszysta przełożyć do jagód, dodać ok 1-2 łyżki cukru pudru do smaku. Zmiksować całość. Wsypać pokrojone maliny i wymieszać.
  • Maliny wymieszać z masą jagodową 2. Dzięki temu, że jagody były zamrożone, lody będą się krócej mroziły. Wystarczy ok 3 godziny w zamrażalniku. Lody nakładać do pucharków, podawać ze świeżymi malinami.

Porady

Mrożone jagody nie puszczają soku przy miksowaniu i kolor lodów nie jest tak intensywny jak w przypadku świeżych owoców.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy