Londyńskie bułeczki jabłkowo-cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.DROŻDZE MIESZAMY Z ŁYŻECZKĄ CUKRU PUDRU,DODAJEMY JAJKO I MLEKO.ODSTAWIAMY W CIEPŁE MIEJSCE, AZ SIĘ SPIENI. MASŁO UCIERAMY Z MĄKĄ,SOLĄ I POŁOWĄ CUKRU PUDRU.
DO WGŁĘBIENIA NA ŚRODKU MĄKI WLEWAMY DROŻDZE.WYRABIAMY NA GŁODKIE CIASTO.ODSTAWIAMY DO PODROŚNIĘCIA.
PODROSNIĘTE CIASTO ROZWAŁKOWUJEMY NA KWADRAT.
JABŁKA TRZEMY NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH,POSYPUJEMY CYNAMONEM.
KŁADZIEMY NA CIASTO I ZWIJAMY W ROLADĘ.KROIMY NA 15 RÓWNYCH KAWAŁKÓW.
I PRZEKŁADAMY KAŻDĄ CZĘŚC BLISKO SIEBIE DO 3 KEKSÓWEK O WYM.30X12.
PIECZEMY W 200 ST PRZEZ OKOŁO 20-25MIN
Komentarze